miércoles, 11 de diciembre de 2013

En bra infokväll på BB Stockholm

Jag tyckte att informationen de gav var jätte bra. 
De pratade om förlossningen från och med att du ringer in tills du får åka hem med din bebis. Hur dom ställer sig till olika saker, deras rutiner osv.
Barnmorskan förklarade all smärtlindring som finns, både fördelarna och nackdelarna med dem. Hon berättade oxå mkt om hur kvinnor brukar reagera under förlossningens olika skeenden. Hon visade med en docka och ett bäcken (fejk) hur det ser ut när bebisen ska ta sig ut ur livmodern och igenom bäckenet.
Hon pratade om partnerns roll. Att det var viktigt även för denne att tänka igenom hur man bäst kan få hjälp av personalen. Att det är ok att känna att man vill gå ut från rummet om man känner att man inte orkar.

BM pratade oxå om hur oerhört viktigaste är att byta personal om man känner att man inte klickar. Hon sa att det finns studier som visat att om kvinnan känner sig nöjd och trygg me personalen så går förlossningen smidigare fram.

Allt som allt är jag super nöjd med informationen. 
Shit alltså! Nu känns allt ÄNNU verkligare. Jag ska lixom föda om Max 6 veckor!!!!
Häftigt men åååå så pirrigt :)


4 comentarios:

  1. Har hört att de där infoträffarna på BB ska vara de bästa! Här har de juluppehåll och kör inte ihång förrän mitten av januari så jag tror inte vi kommer hinna gå :/ Kram

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Va tråkigt! Ni hade iaf turen att gå på FUB. Vi fick ingen sån :( så jag är verkligen glad att vi fick den här chansen :)

      Eliminar
  2. Vad kul! Nu måste det kännas riktigt nära. Vi ska på informationsträff på SöS på tisdag. Ser fram emot det. :) Kram!

    ResponderEliminar